Цветовете на косата през 2008

Неонови цветове

Това определено е най-ярката новина на сезона. При показването на пролетно-летните колекции по много подиуми дефилираха жизнерадостни девойки с разноцветни кичури, с най-различна дължина.

Лилавите, сини, червени и тъмно червени кичури органично изглеждат не само в пънкарските прически, но и върху романтичните къдрици. Разбира се за създаването на подобен образ е необходима голяма смелост, и това е очевидния минус на тази тенденция. Но тези, които опитат сигурно няма да съжаляват, защото такъв лекомислен имидж е в хармония с отпускарското настроение. Ясно е, че даже най-дръзките натури няма да се появят така в офиса, но за летни купони и дискотеки – прическата е върха! Особеността на сезона е, че екстремното боядисване е временно, и след известно време се измива.

Все пак блондинки

В предишния сезон доминираше лозунга: “Блондинки, напред!”, над всички останали тенденции. И в този нежните светли цветове ще останат в главните стилистически идеи на това лято. Но и тук има съществени разлики. Палитрата на блондинките е станала по-топла. Може да се каже, че това лято блондинките трябва да са по-слънчеви, отколкото пепелни и сребърни, в стила на Снежната кралица. Даже сламените цветове са на втори план, след слънчевата енергетика. Разбира се може да се спори, дали притежателките на светла руса коса или златисти къдрици с едва доловими розови или оранжеви кичури, също са блондинки. Като се вземе предвид, че слънчевите лъчи изсветляват отделните кичури, съмненията трябва да отстъпят.

Като цяло, през това лято най-модерните блондинки, ще изглеждат не като забележими светски дами, а по-скоро като естествени деца на природата. Това може да се постигне, с обикновеното изсветляване на косата с един-два нюанса. Това не е толкова травматично, като радикалното обезцветяване.

Брюнетките печелят

Топлите нюанси царуват и в по-тъмната палитра коса. Те са не по-малко актуални в този сезон, от мекия блонд. Така че, няма нужда жените, които са с естествен кестеняв цвят на косата, да се боядисват.

А от студените и резки цветове трябва да се откажем поне до края на лятото. Също така трябва да се обърне внимание, че тъмните коси в този сезон са без кичури. Изключение може да се направи само за комбинацията на зелени очи и кестенявата коса с червено кафяви или теракотови тънки кичури, които ще подчертаят красотата на очите. А едноцветната коса не трябва да изглежда скучна, а да подчертава достойнствата на притежателката си. Задължително е използването на козметични средства за придаване на блясък. Съвременните производители предлагат средства за защита от слънчеви лъчи, с ефект на слаба фиксация или с ефект на лек блясък. Още един вариант: боядисайте корените на косата си в цвят, който е с един тон по-тъмен от косата ви, така ще подчертаете цвета на лицето си.